Vi hjälper människor att lita på varandra i en allt mer ansluten digital värld


​​​​​​​​​Gemalto, world leader in digital security

€3.1 miljarder

Omsättning 2016
 

48

länder i världen med aktiv anläggning

15,000

anställda och
119 nationaliteter

Världsledande inom digital säkerhet 

Gemalto står i centrum av dagens ständigt utvecklande digitala samhälle och gör det möjligt för företag och myndigheter världen över att erbjuda miljarder människor betrodda och praktiska digitala tjänster.

Vi arbetar bakom kulisserna för att garantera att deras kunder, anställda och medborgare kan göra transaktioner, ansluta eller identifiera sig på ett säkert och enkelt sätt varje gång.

Vare sig de kommunicerar, uträttar bankärenden, gör affärer online, använder e-förvaltningstjänster, arbetar i molnet eller skapar sakernas internet (Internet of Things), förlitar sig människor överallt på Gemalto varje dag.​ 

Vår expertis​ 

Vår expertis spänner över hela processen att skapa digitala säkerhetslösningar för våra kunder och deras kunder. Vi möjliggör digitala tjänster och nätverk genom att erbjuda en säker och sömlös kedja av programvara, produkter, plattformar och tjänster. Denna förtroendekedja hjälper organisationer att skydda det som är viktigt, där det behövs, genom att garantera starka identiteter och säkra data från nätverkets kärna ​och ut.

Our expertise: authentication & data protection​

För att skydda nätverket från yttre hot utvecklar vi säker programvara och säkra operativsystem som vi bäddar in i flera sorters enheter, som SIM-kort, bankkort, tokens, elektroniska pass och ID-kort. När vi har personaliserat och laddat dem med data så distribuerar vi plattformar och tjänster för att hantera och skydda dem samt deras känsliga innehåll under hela deras livscykel.

Korta fakta

Globalt huvudkontor
Amsterdam, Nederländerna

Verkställande direktör
Philippe Vallée

Anställda
15,000
 

Patent
94 nya innovationer registrerade 2016

Omsättning, helåret 2016​
€3.1miljarder

Vinst från verksamhet, helåret 2016
€453 miljoner

Listade
Euronext Amsterdam, och
Euronext Paris

Styrelseordförande​
Alex Mandl

Video

 
​ ​

Företagsfakta

Globalt huvudkontor
Gemalto NV är ett publikt bolag registrerat i Nederländerna. Huvudkontoret ligger i Amsterdam, med dotterbolag och koncernbolag runt om i världen. Om inte annat anges hänvisar vi till dem som "Gemalto".

Vårt huvudkontor:
Gemalto N.V.
Barbara Strozzilaan 382
1083 HN Amsterdam         
Nederländerna
Telefon: +31 20 562 06 80