Vi hjälper människor att lita på varandra i en allt mer ansluten digital värld


​​​​​​​​

€3.1 miljarder

Omsättning 2015​
 

49

länder i världen med aktiv anläggning

14,000

anställda och
117 nationaliteter

Världsledande inom digital säkerhet

 

Gemalto står i centrum av dagens ständigt utvecklande digitala samhälle och gör det möjligt för företag och myndigheter världen över att erbjuda miljarder människor betrodda och praktiska digitala tjänster.

Vi arbetar bakom kulisserna för att garantera att deras kunder, anställda och medborgare kan göra transaktioner, ansluta eller identifiera sig på ett säkert och enkelt sätt varje gång.

Vare sig de kommunicerar, uträttar bankärenden, gör affärer online, använder e-förvaltningstjänster, arbetar i molnet eller skapar sakernas internet (Internet of Things), förlitar sig människor överallt på Gemalto varje dag.

 

Vår expertis

 

Vår expertis spänner över hela processen att skapa digitala säkerhetslösningar för våra kunder och deras kunder. Vi möjliggör digitala tjänster och nätverk genom att erbjuda en säker och sömlös kedja av programvara, produkter, plattformar och tjänster. Denna förtroendekedja hjälper organisationer att skydda det som är viktigt, där det behövs, genom att garantera starka identiteter och säkra data från nätverkets kärna ​och ut.

För att skydda nätverket från yttre hot utvecklar vi säker programvara och säkra operativsystem som vi bäddar in i flera sorters enheter, som SIM-kort, bankkort, tokens, elektroniska pass och ID-kort. När vi har personaliserat och laddat dem med data så distribuerar vi plattformar och tjänster för att hantera och skydda dem samt deras känsliga innehåll under hela deras livscykel.

Korta fakta

Globalt huvudkontor
Amsterdam, Nederländerna

Verkställande direktör
Philippe Vallée

Anställda
14,000
 

Patent
107 nya innovationer registrerade 2015 

Omsättning, helåret 2015
€3.1miljarder

Vinst från verksamhet, helåret 2015
€423 miljoner

Listade
Euronext Amsterdam, och
Euronext Paris

Styrelseordförande
Alex Mandl

Video

 

Företagsfakta

Globalt huvudkontor
Gemalto NV är ett publikt bolag registrerat i Nederländerna. Huvudkontoret ligger i Amsterdam, med dotterbolag och koncernbolag runt om i världen. Om inte annat anges hänvisar vi till dem som "Gemalto".

Vårt huvudkontor:
Gemalto N.V.
Barbara Strozzilaan 382
1083 HN Amsterdam         
Nederländerna
Telefon: +31 20 562 06 80