• Gemalto on nyt osa Thales-konsernia, lue lisää.

R&D


Gemalto Oy:n tuotekehitys vastaa konsernin biometristen passien käyttöjärjestelmä- ja sovelluskehityksestä, materiaali- ja prosessiteknologiasta ja asiakashankkeiden läpiviennistä ja ylläpidosta.

Sirujen käyttöjärjestelmät on sertifioitu CC EAL 5+ (Common Criteria Evaluation Assurance Criteria) tasolle, ja ne vastaavat kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAOn vaatimuksia. Gemalton biometriset passit sovelluksineen ovat jo useiden vuosien ajan olleet luotettavimpia ja nopeimpia automaattisissa ja manuaalisissa käyttöympäristöissä. Gemalto Oy toimittaa kuukausittain noin puoli miljoonaa passikirjaa ja kolme miljoonaa passisirua käyttöjärjestelmineen.

Innovaatio- ja teollistamisorganisaatiossamme on materiaalitekniikan, kemian ja fysiikan huippuosaajia, joilla on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen vakuuttavat taidot ja näytöt huipputurvallisten henkilökorttien ja passikirjojen kehittämisestä. Polykarbonaatti on kehitetty pisimmälle matkustus- ja henkilökorteissa juuri Gemaltossa. Polykarbonaattikerroksista laminoituja henkilökortteja on erittäin vaikea väärentää tai manipuloida, kun niihin yhdistetään turvapainatusta ja muita visuaalisia turvatekijöitä. Ensimmäinen polykarbonaatista valmistettu ajokortti otettiin käyttöön Suomessa jo vuonna 1989, minkä jälkeen Gemalto on toimittanut satoja miljoonia polykarbonaattimuovista valmistettuja henkilökortteja kymmenien maiden kansallisiin identiteettiratkaisuihin.

Asiakkaidemme järjestelmähankkeet ovat aina turvakriittisiä ja tulevaisuuden uhkatekijät vaativat jatkuvaa ylläpitoa tietojärjestelmissä ja sovelluksissa. Projektihenkilöstömme toteuttaa niin käyttöönottoprojektin, kuin myöhemmin ylläpidon vaatimat päivitykset liiketoiminnan jatkuvuuden, prosessien tehokkuuden ja laadun, fyysisen ja kyberturvallisuuden takaamiseksi.