Follow us
Get in touch with us

När världen blir alltmer uppkopplad, gör vi den säkrare.

För de som skapar morgondagens digitala interaktioner tillhandahåller vi den digitala säkerheten som möjliggör pålitliga anslutningar idag.


Du hittar våra lösningar för identitetsautentisering och dataskydd mitt i det moderna dagliga livet. Vi är där när bankerna skickar pengar, människor korsar landgränser eller förare går in i uppkopplade bilar.

Över tidszoner och kontinenter skyddar vi företag, regeringar och två miljarder människor från dataöverträdelser och identitetsstölder. Genom att förlita sig på oss kan våra kunder i 180 länder erbjuda pålitliga och säkra digitala tjänster så att deras kunder och medborgare kan njuta av sin digitala livsstil.

Enkelt uttryckt, via autentisering och dataskydd erbjuder vi "säkerhet att vara fri.".

Gemalto är nu en del av Thales Group. Vi känner att det är ett spännande nytt kapitel för vår organisation som kommer accelerera vår vision för nästa generations digitala säkerhet. Gemalto kommer fortsätta att agera som en separat organisation för en (ännu obestämd) tidsperiod. Detta är en ny resa för oss, men du kan vara säker på att vi fokuserar helt på att säkerställa samma höga nivå av service för alla våra kunder..

Läs mer om förvärvet [eng]

​​​

Nycketal

15,000anställda

€3 miljarderOmsättning 2017

47länder

3.000+forsknings- och utvecklingsingenjörer

Vi gör att morgondagen fungerar idag

I takt med att den digitala världen runt oss utvecklas så utvecklas vi med den. Från betalningar till företagssäkerhet och Internet of Things är våra innovationer inriktade på två kärnområden av digital säkerhet:

authicon  

Autentisera

Vi bäddar in säker programvara i enheter och objekt för att verifiera människor och saker.

Skydda

Vi kör säker programvara på plattformar för att skydda och kryptera data över nätverk.

Från våra 35​ forsknings- och utvecklingscenter skapar vi säker programvara som körs på pålitliga enheter. Vi utformar, personaliserar och hanterar dessa enheter och skyddar de konfidentiella uppgifterna de innehåller och de tjänster som de möjliggör. För områden som internetbank, e-förvaltning, fordonstelematik med mera.

För att få reda på hur vi kan stödja dina digitala säkerhetskrav, ta en titt på vad vi gör.

 

Philippe ValléeVerkställande direktör

Starka identiteter är nyckeln till en lyckad digital transformation.

Vi gör saker annorlunda

Vi är ett framåtriktat företag med en positiv bild av digital säkerhet. Som ett resultat av detta har vi snabbt vuxit till att bli en global ledare inom vårt område. Med 15 000 anställda och en omsättning på över 3 miljarder euro under 2017, jobbar vi nu med några av de största organisationerna i de flesta länder över hela världen. Trots detta kommer vi alltid att vara trogna våra tre grundvärden:

 •  

  Kunder

  Vi sätter alltid kundens behov först.

 •  

  Människor

  Vi värdesätter människor för deras mångfald och integritet.

 •  

  Innovation

  Vi fokuserar alltid på innovation.

Vi arbetar på samma sätt som du

Som världsledande inom digital säkerhet, förlitar sig våra kunder på oss i sin verksamhet. Det är företag som Banco Santander, Samsung, Amazon Web Services och Peugeot-Citroën samt regeringar som Storbritannien, Colombia och Sydafrika. De kommer till oss eftersom de vill förbättra sin effektivitet, säkerhet och enkelhet.

 

Skydda gränser i USA

Se varför teknik från Gemalto valdes för att stödja IDENT, den amerikanska regeringens biometriska verifieringssystem för besökare.

 

Bekämpa bedrägeri på Orange

Lär dig hur Gemaltos ID-verifiering drastiskt har minskat bedrägerier hos ett av världens största telekommunikationsföretag.

 

Säkra Samsung Galaxy S8

Ta reda på hur Samsung skyddar kundens personliga uppgifter genom att integrera Gemaltos säkra smarta chip i sina Galaxy S8-enheter.

Börja med förtroende och väx sedan därifrån

Gemalto har varit ledande inom tillförlitliga digitala interaktioner sedan 2006. Idag når vår banbrytande teknik miljardtals människor i deras dagliga liv. Detta tack vare vårt rika arv av innovation och fokus på fortsatt tillväxt.

 
 • 2006 - Nytt företag, nytt uppdrag

 • 2007 - Säkra internetbanker

  Gemalto blir det första företaget som får Visa- och Mastercard-certifiering för sin säkra enhet för tvåfaktorsautentisering för internetbanker.

  A card reader with the logo of Gemalto.
 • 2009 – Ökad säkerhet för barn

  Teknik från Gemalto ligger till grund för Belgiens nya eID-kort för barn under 12 år, med speciella egenskaper för att förbättra säkerheten online och vid nödsituationer.

  Two children holding up ID cards.
 • 2010 - Innovation från 4G till IoT

  Gemalto är en nyckelaktörerna för att lansera det första LTE / 4G-nätverket i USA, där vår R&D-avdelning hjälper operatörerna till en smidig övergång.

  Timelapse nightime photo of a cityscape, with the text 4G glowing above.

  Gemalto förvärvar Cinterion - den ledande leverantören av maskin-till-maskin-anslutningar, vilket påskyndar vårt inflytande inom IoT.

  A Cinterion chip.
 • 2012 - Når en viktig milstolpe i Indien

  Gemalto har levererat 25 miljoner körkort med chip i Indien sedan dessa säkra e-dokument introducerades där 2003.

  A very busy road in India.
 • 2013 – Noterad på två marknader

  Gemalto ansöker om dubbelnotering på NYSE Euronext Amsterdam tillsammans med den nuvarande noteringen på NYSE Euronext Paris och går in i AEX-indexet för de 25 mest omsatta nederländska aktierna.

  Front view of the entrance of an important looking building.
 • 2015 – Ett komplett data- och programvaruskydd

  Gemalto köper SafeNet, världsledande inom identitets- och dataskydd och software monetization. Med detta blir företaget referensen för molndata, programvara och transaktionssäkerhet.

  SafeNet logo.
 • 2016 - 10 år på toppen

 • 2017 - Integrering av biometrisk kompetens

 • 2019 - Gemalto blir en del av Thales Group

  Den 2 april 2019 förvärvades Gemalto av Thales med ambitionen att skapa en ny global ledare inom den snabbt växande digitala säkerhetsmarknaden.

  Thales logo ​​​​